“Residence Kompository” Design Apartment, 70 m2


Architect: Dmytro Kaleniuk
Location: Moscow, Paveletskaya quay, 8 Russia
2018 y.


The 70 sqm skinny business-class apartment is located in the ultramodern residential complex, “Residence Kompository”.

The project was commissioned while the building was being built so the apartment was left an empty shell without anything else except the structure for us to design it with maximum freedom. The apartment owner is a single young person.

Our goal is to make a functional and stylish space. Finishes were selected of natural and eco-friendly materials.

Ergonomics is a key word in the design of this Loft. We visually divided the apartment for a bedroom and a living room with the help of a glass sliding wall. The wardrobe was designed with a black aluminum structure and transparent glass doors in order to keep a maximum open space.
An accent wall in the bedroom is decorated with vertical wooden slats. They add a warmth and naturalness that is unobtainable with any other material.
The walls are finished with clinker tiles and a painted matte graphite color in the living room. Italian eco-friendly parquet was chosen for flooring materials.
A rough concrete ceiling and open communications, duct system, electrical wiring system and pipelines are features of this interior.
Some different lighting options are used in the apartment.
A ceiling spider lamp is the main lighting. Track lighting is responsible for highlighting some places, like the entrance hall and bedroom. Interior color solutions are shades of white and graphite, as well as wood. 


Moscow AFI Residence Kompository Apartment
Moscow AFI Residence Kompository Apartment
Moscow AFI Residence Kompository Apartment
Moscow AFI Residence Kompository Apartment